torstai 19. heinäkuuta 2012

Outo otus saapui


Vuorokauden verran kodissamme on ihmetelty vauvaa. Sunnuntaina syntynyt poikamme sai siis eilen kotiinlähtöluvan, ja nyt tuo haiseva ja oudosti ääntelevä otus ihmetyttää kissoja.

Toistaiseksi olemme suurelta osin pitäneet katit ja vauvan eri huoneissa. Makuuhuone on siis pitkälti rauhoitettu ihmisille, eikä Humppa pääse siis enää hoitotasolle makailemaan.

Tietysti vauvan äänet ja hajut kantautuvat kaikkialle. Kissat ovat olleet hieman hermostuneita, eikä rassukoille tietysti nyt riitä yhtä paljon huomiota kuin ennen.

Vauva tuntuu ennenkaikkea hieman pelottavan katteja. Humppa on käynyt lähellä nuuhkimassa, mutta jos vauva ynähtää, niin sitten se ponkaisee pois. Suitsu makailee paljon vessassa, varmaan kokee sen turvallisimmaksi paikaksi.

Katsotaan nyt, miten kissojen ja lapsen yhteiselo sujuu. Toistaiseksi ei siis mitään huolestuttavaa, vaikka ei tietysti jätetäkään vauvaa kissojen kanssa ilman valvontaa.

Sitä paitsi lemmikeistä näyttäisi olevan vahvasti terveyshyötyä vauvoille: Kuopion yliopistollisen sairaalan tutkimuksen mukaan lemmikkikotien vauvoilla on harvemmin korvatulehduksia ja hengitysvaivoja kuin lemmikittömissä perheissä.

(Ja jos jotakuta kiinnostaa, niin synnytys sujui yllättävän helposti ja nopeasti, kun olin odottanut hyvinkin julmaa tuskaa. Ilokaasu oli kovinta kipulääkettä, eli siis ns. luomuksi synnytys meni, vaikka näin ei oltu varsinaisesti suunniteltu. Vauva voi hyvin, samoin minä.)

3 kommenttia:

 1. Kiva juttu :-) ja onnea. Kyllä ne katitkin tottuu aikanaan, kunhan saavat hekin tarpeeksi huomiota.

  VastaaPoista
 2. Onnea vauvalle, äidille, isälle ja karvaisille "sisaruksille"!
  -Mamarosa-

  VastaaPoista
 3. Kiitos! Onhan nuo kissat tainneet jo toipua alkujärkytyksestä. Osaavat jo välillä rentoutua, vaikka vauvan äännähdyksiä joskus kuuluisikin.

  VastaaPoista