perjantai 15. kesäkuuta 2012

Lauma jakaantuu öiksi

Tällä viikolla laumamme yöt ovat muuttuneet. Elukoilta on nimittäin estetty öisin pääsy makuuhuoneeseen. Itse asiassa samantien on estetty myös se, etteivät katit pääse hakkaamaan tassuillaan ovia.

Niinpä ainakin me ihmiset vietämme nyt aiempaa rauhallisempia öitä. Minä tosin näin raskauden loppuvaiheessa nukun huonosti, mutta ainakaan siis kissat eivät pompi päällä.

Kun aamulla heräilemme ja juttelemme, niin Humpan vieno ja säälittävä naukuminen kuuluu pian (kuuluu sitä naukumista joskus yölläkin). Pakkohan katit on sitten päästää sisään, ja erityisesti Humppa hyppää nopeasti siliteltäväksi.

Vaikea sanoa, traumatisoituvatko eläimet tästä öisestä laumasta erottamisesta, mutta eivät ainakaan vaikuta mielettömän järkyttyneiltä. Toisaalta minulla on nyt äitiysloman ansiosta aikaa pötkötellä kattien kanssa runsaasti päivisin ja jakaa hellyyttä.

Se tulee valitettavasti varmaan vauvan myötä muuttumaan. Pitänee pyytää sitten tuttuja kyläilemään ahkerasti kissojen rapsuttajina ja leikittäjinä, jotta lemmikit saavat riittävästi huomiota.

Kun lepäilen kyljelläni, niin Suitsu änkeää
usein päälleni poikittain.
Tällä viikolla uutisoitiin, miten Helsingin eläinsuojeluyhdistys saa viikottain soittoja, joissa pyydetään ottamaan lemmikkejä vastaan vauvan syntymän vuoksi. Kuulostaa tietysti pahalta, etenkin, jos päätös tehdään jo ennen lapsen tuloa eli edes kokeilematta, sujuuko yhteiselo.

Uskon, että Humppa ja Suitsu suhtautuvat kuten useimmat kissat. Eli vauva ei suuresti kiinnosta, etenkään, kun tyyppi ei edes liiku.

Mutta jos nyt jotain yllättävää sattuu, niin sitten harkitaan tilanteen mukaan sekä eläinten että ihmisten hyvinvointia ajatellen. Patzylle kerroin jo ennen kissojen saapumista meille, että saatamme lisääntyä, vaikka aiheesta en muuten puhunut.

Pinnasängyn kokosimme viikonloppuna, jotta kissat ehtivät tottua uusiin huonekaluihin. Monet ilmeisesti opettavat kateille, ettei vauvan sänkyyn saa mennä, mutta meillä ei jakseta moiseen yritykseen edes ryhtyä. Ennemmin sitten rauhoitetaan makuuhuone kokonaan vauvalle päiväunien ja muiden nukkumisten aikaan ja/tai viritellään sängyn päälle este, jotta elukat eivät pääse petiin.

Humppa hylkeilee

Suitsu testaa pinnasänkyä.

Kimppasöpöilyä1 kommentti:

  1. On niin kiva lukea tällaista, jossa kissoja kunnioitetaan siinä kuin muitakin perheenjäseniä. Niinhän se menee että jotkut panikoi kissansa pois uuden miehen /vaimon/vauvan tieltä, ja toisaan edes kokeilematta miten yhtesielo sujuu. Ei yhtään hyvä :-(

    VastaaPoista